Als de nood hoog is: het QUADRO wc-huisje

Zwevende gondel in de tuin

Wat doe je als je buiten bent en ineens heel nodig moet? Dan zou een QUADRO wc heel handig zijn ... Of bestaat die misschien al? Jazeker! Tenminste in de tuin van Carmen. Maar daar komen we later op terug.

Het begon namelijk allemaal met een QUADRO gondel die aan een kabel dwars door de tuin van Thorsten zweefde. Want waarom zou je de tuin alleen wandelend kunnen verkennen, dacht hij. Daarom bedacht hij voor zijn dochtertje een kleurrijke kabelbaan, zodat ze de tuin eens vanuit een ander perspectief kon bekijken. De nauwkeurig uitgekiende gondel won in 2019 de eerste prijs bij de QUADRO wedstrijd voor buitengewone toepassingen van de QUADRO bouwpakketten.

Bed voor drieling

Omdat creativiteit bij QUADRO, ook bij de dagelijkse ontwikkeling van nieuwe producten, een belangrijke plaats inneemt, hebben wij de wedstrijd twee jaar later nog eens herhaald. We waren heel nieuwsgierig naar de ideeën van de QUADRO Facebook community. Maar liefst 88 gebruikers deelden met ons en de community foto’s van hun projecten. Sommige ideeën waren knotsgek – in de positieve zin van het woord natuurlijk.

Een kind had zijn moeder op Moederdag met een QUADRO dienblad ontbijt op bed gebracht. Een ander gezin had gelijk een heel bed van QUADRO onderdelen in elkaar gezet. Of de kapstok voor de kinderen. En een boekenrek. Ergens anders was men buiten aan het werk gegaan en had men een verhoogd tuinbed en een kas voor aardbeien gebouwd. Anderen maakten er eerder een sportieve uitdaging van en maakten een basketbalkorf en een voetbaldoel.

Maar nu wil je natuurlijk weten wie er heeft gewonnen?

De derde prijs ging naar Nadine, die haar QUADRO loopbaan heel klassiek is begonnen met een Beginner set, die ze stuk voor stuk heeft uitgebreid. Voor de wedstrijd ontwierp haar oudste zoon, die later graag architect wil worden, voor haar jongste zoon een adventskalender. Hij bouwde er nog een QUADRO opstapje bij, zodat zijn kleine broertje goed bij de vele kleine kerstcadeautjes kan komen.

Zelfgemaakte adventskalender
3e plaats: de QUADRO adventskalender

Een andere moeder uit de community vond het vervelend dat de commode, waarop zij haar kindjes verschoonde, steeds in de weg stond. Daarom heeft ze deze gewoon geïntegreerd in een QUADRO constructie. Daardoor hebben de kleintjes, die er tijdens het verschonen maar al te graag vandoor gaan, een perfecte bestemming voor hun vlucht: een klimrek met ninja wall en klimtouw. Zo wordt verschonen een echt avontuur! Dat vonden niet alleen de kinderen helemaal te gek, ook moeder had de smaak te pakken en ontwierp met behulp van de QUADRO software een reusachtig, kleurrijk schip. De kinderen boden weliswaar hun hulp aan, maar die kwam er in de praktijk op neer dat de kleinste er steeds weer met de buizen vandoor ging. Daarom nam mama het heft weer zelf in handen en een paar weken later was de constructie voltooid. De kinderen waren dol enthousiast. En voor haar avontuurlijke commode kreeg ze van de community de tweede prijs toegekend.

Klimrek met commode
2e plaats: QUADRO commode + ninja wall + klimtouw

De vierjarige zoon van Carmen kon bijna niet afwachten tot de winnaar bekend zou worden gemaakt. Maar het wachten werd beloond: het gezin wist de community met zijn grappige wc-huisje te overtuigen en sleepte de hoofdprijs in de wacht.

Outhouse built out of QUADRO with child inside
Platz 1: QUADRO Toilettenhäuschen

Maar hoe kom je in vredesnaam op zo’n idee?

Carmen had steeds weer het probleem dat ze met kind en kegel het huis in moest lopen als een van haar koters nodig naar de wc moest. Daar moesten ze dus iets op bedenken.

“Wij hebben echter een tuin met flink veel inkijk”, zegt Carmen. “Naast ons huis is een bedrijf. En we hebben een nieuwsgierige buurman.”

De eerste noodoplossing was een zichtwering. Geïnspireerd door de wedstrijd kwam daar een mooi huisje compleet met een wc-borstel voor in de plaats – de eerste QUADRO wc!

Zelfgebouwd wc-huisje
1e plaats: QUADRO wc-huisje

Wij zijn diep onder de indruk van al die creatieve constructies en zijn altijd weer blij verrast over nieuwe toepassingsideeën die wij zelf nog niet hadden bedacht.

Heb jij ook een te gek idee dat je met QUADRO hebt gerealiseerd? Plaats jouw idee dan hier bij de commentaren – wij zijn heel benieuwd naar jouw bijzondere constructies!😊

Hier vind je een overzicht van de prijswinnaars:

1e PLAATS: Carmen Christl met haar wc-huisje
Prijs: Adventure set + Klimpiramide + Modulaire glijbaan

2e PLAATS: Tha Lia met haar constructie van commode + ninja wall + klimtouw
Prijs: Klimpiramide + Upgrade kit

3e PLAATS: Nadine Bolten met haar adventskalender
Prijs: Upgrade kit + Mobil 4

Wij kijken uit naar jullie ideeën en naar de volgende wedstrijd!

 

Heb jij ook geweldige ideeën met QUADRO gerealiseerd? Of ben je iets buitengewoons, extravagants of geks van plan? Laat het ons dan weten ([email protected]). Wij vinden het leuk om er alles over te horen en er misschien ook over te schrijven! Hele mooie projecten ondersteunen wij met kortingen of gratis QUADRO bouwmateriaal.

Reacties

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.