Lara, haar paard … en QUADRO

Dankzij QUADRO eindelijk op ooghoogte met de pony Mira!

Lara[1] is gek op paarden. En ze brengt zoveel mogelijk tijd door met Mira, haar pony. Ze heeft alleen een piepklein probleem: haar pony is hééél groot en zelf is ze met 4 jaar nog maar klein. Maar laatst had ze direct nadat ze was opgestaan een lumineus idee. Op blote voeten liep ze de kamer van haar vader en moeder binnen: ‘Ik heb een superidee, de leertoren van QUADRO!’

Slaperig wreef haar vader in zijn ogen. ‘Wat is er met de leertoren?’

‘Voor Mira!’

Haar moeder was deze ochtend iets wakkerder en begreep het meteen. Maar natuurlijk, zoals het gezin de twee Beginners hadden omgebouwd tot een learning tower, had hij precies de goede hoogte; Lara kon er veilig in staan – en haar geliefde pony op ooghoogte ontmoeten.

‘Zo meteen na het ontbijt …’, mompelde ze, maar Lara was er al vandoor, trok haar schoenen en jas aan en rende naar de hoge moestuinbak, waar haar leertoren stond. Moeiteloos trok ze hem de stal in naar Mira. Toen ze drie jaar oud was, kon ze dat al: zelfstandig de leertoren verschuiven in de keuken. Daar was ze supertrots op. Ze was bijna net zo gek op haar QUADRO als op haar paard, want het maakte al van baby af aan deel uit van haar leven. Ze kon er ALLES mee bouwen wat haar te binnen schoot: een prinsessenkasteel, een piratenschip, een klein toneel voor haar handpoppen en, en, en.

Haar moeder was ondertussen ook buiten en hielp haar bij de laatste meters naar de stal. En toen het grote moment: Lara beklimt de treden naar haar pony. Ze geeft de pony een dikke knuffel. ‘Ik vind je zo lief, Mira.’ Nu kon ze het haar direct zeggen. Haar moeder kreeg de indruk dat de pony het zelfs een beetje begreep, want ze keek haar dochter met trouwe ogen aan. Ze wist zeker dat Lara op deze manier niets zou overkomen. Ze vond het prettig dat Lara in de learning tower de brutale Mira nu niet steeds weer hoefde terug te duwen, omdat die nu braaf op een plek bleef staan; ze had de leertoren geaccepteerd als onderdeel van de inrichting. Nu kwam ook haar vader uitgeslapen om de hoek, maar de twee meiden hadden het vandaag heel goed zonder hem afgekund.

Sindsdien gebruikt Lara dagelijks haar leertoren als ze naar Mira gaat. Ze kan haar vanboven en vanonder borstelen en roskammen als de pony in de stal staat. Of voer in de voederbak gooien en de paardrijcap en de longe terughangen – net als een volwassene. Dat lukt moeiteloos. Lara is blij dat ze iets nieuws heeft bedacht om haar QUADRO weer te gebruiken. Nu is het zelfs nog nuttiger dan voorheen.

Maar toen werd het nog beter: ook bij het tweede paard Charisma, zo heet het nieuwe familielid, kwam de leertoren heel goed van pas, hoewel het paard een veel hogere schofthoogte had dan 1,48 m. Geen probleem voor de leertoren! De meisjes – Lara had intussen oudere vriendinnen uitgenodigd – vochten met veel plezier uit wie van hen als eerste de rug van het nieuwe paard mocht schoonmaken en wie als eerste haar buik – de andere kinderen stonden inmiddels rond Mira.

De leertoren is niet alleen een blikvanger in de stal, hij is ook echt een aanwinst, vooral omdat je er heel goed het zadel en de poetsspullen op kunt leggen. Bovendien worden ook het bit en de halster daarin opgeborgen.

De toren is stabiel, kan tegen een stootje en is een vast onderdeel bij het paardrijden geworden. Als hij wordt benodigd, kunnen de kinderen hem zelf naar het paard trekken en erop klimmen. In tegenstelling tot een kruk biedt bij de leertoren een balustrade houvast – het lijkt wel of die speciaal gemaakt is voor kinderhanden. Met haar ene hand houdt Lara zich vast, terwijl ze met haar andere hand de rug of de manen van het paard borstelt. Als Lara zich vasthoudt, kan ze niet achterover vallen. Bovendien is de greep superhandig, omdat ze daarmee de leertoren overal mee naartoe kan trekken waar ze hem nodig heeft.

Verder is het fantastisch dat de paarden niet bang zijn voor de leertoren en hem ook niet verschuiven. Ze nemen hem eerder als afzetting waar. Dat is maar goed ook: want op die manier zijn alle kleine paardrijdsters veilig als ze in de toren staan.

En als de leertoren eens flink vies wordt, bijvoorbeeld door stro, stof en paardenhaar, trekt Lara hem naar buiten en spoelt ze alles er met veel water weer af. In een handomdraai is hij weer schoon. Ongecompliceerd en eenvoudig in gebruik, bij het paardrijden niet meer weg te denken – gewoonweg QUADRO.

 

Wil je meer informatie over leertorens, die nu behalve in de Classic kleuren ook nog in petrol, mint en berry verkrijgbaar zijn? Lees dan het artikel ‘Leertorens – al spelend zelfvertrouwen ontwikkelen’. En hier kun je het model van de afbeeldingen zelf namaken.

 

[↑] naam door de redactie gefingeerd.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd