Met QUADRO naar de Olympische Spelen

Een goede start is alles

Sneeuw in het stadsdeel Hamburg-Harburg. Eindelijk kan het hoofd van onze afdeling productontwikkeling weer eens een buitentraining afleggen. Met zijn QUADRO slee, die hij gedurende de zomermaanden heeft getuned, om ervoor te zorgen dat hij tijdens de afdaling nog beter in de bocht ligt. Want Manuel wil naar de Olympische Spelen. In Milaan 2026.

“Als ik wakker word, is mijn eerste gedachte: Olympische Spelen. En het is ook het laatste waar ik aan denk voor ik naar bed ga.”

Daarom staat hij al ‘s ochtends vroeg bovenaan de helling. Zijn gezin moedigt hem aan, want ze staan helemaal achter hem en zijn grote droom. Tot nu toe heeft hij noch niet echt een naam weten te maken binnen de sleesport, maar hij weet wat zijn zwakke punten zijn en is vastberaden om er hard aan te werken.

Eerst glijdt hij nog aarzelend de piste op, maar dan komt hij al gauw op snelheid en is gewoon niet meer te remmen. De baan is hobbelig en moeilijk te rijden. En dan komt hij langs een onoverzichtelijke bocht en verliest hij de controle over de slee. Dat betekent diskwalificatie! Ten minste voor deze ronde.

Want snel staat hij weer op en klimt samen met zijn QUADRO slee de steile Harburger Berg weer op – aangemoedigd door zijn gezin. Hij weet dat hij zijn start moet verbeteren en dat lukt hem ook heel goed. Met 50 kilometer per uur vliegt onze sleerijder de diepte in, deze keer heeft hij zijn voertuig volledig onder controle. Een echte topprestatie, het kan bijna niet beter.

Onderaan de helling zijn allen enthousiast. Ze juichen en klappen in hun handen. Deze afdaling mag in de krant! Er is weliswaar nog geen tijdregistratiesysteem op de heuvel geïnstalleerd, maar iedereen is het erover eens dat hij vast en zeker zijn persoonlijke record heeft gebroken. Als hij zo doorgaat, staat een gouden medaille bij de Olympische Spelen van 2026 niets meer in de weg.

“Ik ben sprakeloos”, zegt de topsporter tijdens het interview dat hij zijn gezin na de finish geeft. “Ik merk wel dat ik mijn trainingsplan nog iets moet aanscherpen om de concurrentie te verslaan, maar ik ben meer dan tevreden over het resultaat van de prestatietest van de QUADRO slee.” Deze afdaling is weliswaar geen representatieve vergelijking met de Olympische bobsleebaan in Milaan 2026, want het is maar een hele korte piste. Maar als hij blijft oefenen, stijgt zijn kans om binnenkort op het erepodium terecht te komen.

“Het wordt tijd dat er eindelijk eens een medaille naar Hamburg-Harburg gaat,” zegt Manuel vastberaden.

Want iedere professionele sleeër weet: “Wie in Hamburg-Harburg kan sleeën, kan eigenlijk overal sleeën.”

De QUADRO sleepiloot is tevreden en supertrots en laat zich door zijn fans vieren. Met een plakje cake dat het gezin heeft meegebracht naar de piste. Intussen is ook de jonge generatie sleeërs – geïnspireerd door hun grote voorbeeld – druk aan het oefenen. De kleintjes hebben zich vast voorgenomen later ook een keer een medaille te winnen, ook al is dat misschien pas bij de Olympische Winterspelen 2036 in Qatar.

Ten slotte nog een verstandige raad aan alle kinderen: doe dit alsjeblieft niet na. Alleen volwassen papa’s komen op zulke gekke ideeën. Maar dromen van de Olympische Spelen mag natuurlijk altijd. 😊

Wij wensen jullie altijd een handbreed sneeuw onder de ijzers!

Hier vind je de video bij deze actie:

Hoe bouw je een megaslee? Download gewoon het volgende QDF-bestand:

QUADRO Sleeferno

QDF, 7 KB

QUADRO Sleezilla

QDF, 9 KB

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd