‘Mijn zoon wil nu ook een prinsessenkasteel hebben!’

QUADRO gaat generaties lang mee – dat bewijst wel het verhaal Sabine

Sabine is als het ware een QUADRO pionier – haar QUADRO heeft er al bijna veertig jaar opzitten, maar heeft nog niets aan charme ingeboet. Ook niet aan stevigheid.

Hoe alles is begonnen? Toen ze twee jaar oud was, kreeg ze haar allereerste bouwpakket. Ze was – hoe kan het ook anders – direct laaiend enthousiast. Maar niet alleen zij. Ook haar vader raakte ook in vuur en vlam, en dus volgde er al snel een tweede bouwpakket: kerst is immers altijd een goede gelegenheid om speelgoed in te slaan. 😊

‘Mijn vader bouwde uit de losse pols. Hij hield zich nooit aan handleidingen.’ En dat was alleen maar goed! Want daardoor hadden Sabine en later ook haar twee zusjes een QUADRO constructie in huis die uniek en nergens anders te vinden was. De drie waren er enorm mee in hun sas. Hun vader was erg creatief en bouwde een speelhuis met glijbaan in de tuin en een boomhut met balustrade in de pruimenboom. De drie meisjes gebruikten de boomhut net zo lang, totdat de boom ging rotten.

‘Maar het mooiste vond ik toch wel het prinsessenkasteel in de woonkamer’, vertelt Sabine. ‘Inclusief een ladder binnenin en een balkon.’ Een balkon is natuurlijk heel erg belangrijk, want van waaraf zou de prinses ander haar volk moeten toewuiven.

Van de overgebleven QUADRO onderdelen bouwde de inventieve vader een boekenkast.

Maar toen brak er een periode aan waarin het QUADRO kasteel net als doornroosje in diepe slaap dommelde. De kinderen werden ouder, uiteindelijk volwassen en vergaten de oude QUADRO. Eén persoon vergat het kasteel niet: hun moeder. Ze nam Sabine, die inmiddels zelf moeder was geworden, mee naar zolder, waar het gezin het tientallen jaren had opgeslagen. Ze hoefden alleen de spinnenwebben te verwijderen, daarna zag het er als nieuw uit. In de tuin zetten ze het kasteel weer in elkaar. En natuurlijk waren de kleinkinderen enthousiast. Maar zij niet alleen! Ook mama en oma waren blij dat hun QUADRO nog steeds zo stevig was als voorheen – en kon worden gecombineerd met nieuwe bouwpakketten.

‘Dat noem ik duurzaam’, aldus Sabine. ‘Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van duurzaamheid. QUADRO heeft dit principe als decennialang hoog in het vaandel staan!’

Ze vindt de nieuwe Home kleuren super, want sinds ze moeder is, barst haar huis van de felle kleuren. Daarom komt het haar goed uit dat QUADRO nu ook klimrekken in pastelkleuren aanbiedt die niet alleen bij kinderen in de smaak vallen.

Op een dag bladerden Sabine en haar zoon door de oude fotoalbums. Toen kwamen ze ook de oude QUADRO foto’s tegen. ‘Nu wil mijn zoon ook een prinsessenkasteel!’, lacht ze. ‘Hij zit vol ideeën, ziet het helemaal voor zich en wil beslist meebouwen.’

Wij wensen de kleine bouwopzichter heel veel inspiratie toe en vinden het ontzettend leuk dat Sabine haar verhaal met ons wilde delen.

Heb jij ook nog oude foto’s en mooie verhalen die je graag met ons zou willen delen? Schrijf ons dan een e-mail (marketing@quadroworld.com). Wij vinden het leuk om er alles over te horen en er misschien ook over te schrijven! Hele mooie foto’s en uitzonderlijke verhalen belonen wij natuurlijk met kortingen of gratis producten.

Jij leest graag oude QUADRO verhalen? Lees dan ook dit artikel: Oud QUADRO roest niet.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd