Producten die momenteel zijn uitverkocht kunnen worden besteld op quadroshop.com ✔️

Spelen is niet alleen een kwestie van plezier hebben of kinderen bezig houden, het is een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Kinderen bouwen allerlei vaardigheden op tijdens het spelen. Door hen toegang te geven tot een verscheidenheid aan bouw- en creatief speelgoed, bouwen ze aan zelfvertrouwen en wordt zelfstandig leren bevorderd. Fijne en grove motorische vaardigheden worden ontwikkeld, oog-handcoördinatie wordt verfijnd en door het overwinnen van uitdagingen worden ze bedreven probleemoplossers. Door kinderen de tijd te geven om te verkennen en met anderen te spelen, kunnen ze zich ontwikkelen tot meer zelfverzekerde mensen.


Voor een goede ontwikkeling van het kind is het belangrijk dat het met verschillende materialen speelt. Natuurlijke materialen, zoals zand en water, dagen andere zintuigen uit dan geproduceerd speelgoed, zoals houten blokken en bouwmaterialen. Zo oefent het kind bij het spelen in het zand bijvoorbeeld het scheppen en graven. Terwijl het spelen met constructiespeelgoed grijpen en stapelen vereist, waardoor de oog-handcoördinatie wordt getraind.

Kinderen zullen normaal gesproken het speelgoed goed observeren voordat ze ermee aan de slag gaan wat hen zal leren hoe ze de diepteperceptie en de praktijk van het herkennen van "hetzelfde en anders" zullen leren. Oudere kinderen moeten hun rekenvaardigheden gebruiken om de stukken te tellen die ze nodig hebben en hun leesvaardigheid als er instructies zijn opgenomen om meer gedetailleerde ontwerpen te maken.

 

Sociale en emotionele ontwikkeling

Het speelgoed zelf doet slechts de helft van het werk. Een andere cruciale rol van het spelen is de mogelijkheid voor kinderen om vriendschappen op te bouwen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met vriendjes en vriendinnetjes over het algemeen sociaal competenter zijn en een hoger gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen hebben. Vriendschappen stellen kinderen in staat om meer over zichzelf te leren en hun eigen identiteit te ontwikkelen.

Bouwspeelgoed is perfect om samen te spelen. Samen bouwen bevordert het leren samenwerken en delen. Samen met ouders aan de slag gaan is ook leerzaam. Tijdens het bouwen van constructies kunnen ouders hun kinderen vragen hoe ze het gemaakt hebben, welke onderdelen ze gebruikt hebben of om instructies vragen over hoe ze een ander model kunnen maken. Dit bevordert niet alleen de sociale vaardigheden, maar het helpt kinderen ook bij het geven en begrijpen van aanwijzingen en het oefenen van de verwoording.

 

Uw winkelwagen

Subtotaal: