Wij hebben alle momenteel beschikbare producten voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk beslissen wat u wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het momenteel niet beschikbaar is.

Mijn bestelling

Wat zijn de standaard levertijden? 

De leveringstermijn (vanaf ontvangst van de betaling) is 2-5 werkdagen. Dit geldt voor de standaard bouwpakketten, uitbreidingen en losse onderdelen. Voor de PRO en AQUA modellen dient u rekening te houden met een leveringstermijn van 2 weken.

LET OP: Als gevolg van [COVID-19] zijn er grote vertragingen bij de productie, toeleveranciers en transportbedrijven. Wij lopen momenteel tegen een leveringstermijn van 3-5 weken aan. We stellen alles in het werk om zo snel mogelijk de standaard leveringstermijn van 2-5 werkdagen terug te kunnen garanderen.

Ik heb niets meer gehoord sinds de orderbevestiging. Waarom ben ik niet op de hoogte van de verzendstatus?

Ons oude winkelsysteem werd in april 2019 gedeactiveerd en vervangen door een nieuw, uiterst complex systeem. Helaas werkt de verbinding met de expediteurs niet naar wens, ondanks de vele voorafgaande tests. Totdat we kunnen garanderen dat het goed werkt, willen we het niet gebruiken. We werken op volle toeren om deze interface in werking te kunnen stellen, zoals u terecht verwacht. Dit betekent dat zelfs als u geen verzendingsmails ontvangt, uw bestelling zoals gebruikelijk binnen de standaard levertijden wordt afgeleverd.

Ik heb een glijbaan met bouwpakket als bundel besteld. Maar bij de levering was slechts één onderdeel beschikbaar, maar de bouwpakket/glijbaan was dat niet! Is dat normaal?

Dit is normaal aangezien de glijbanen en bouwpakketten op verschillende transportbanden worden getransporteerd en hierdoor verschillende looptijden kunnen kennen. Hoewel ze op hetzelfde moment aan het transportbedrijf worden overhandigd, komen ze niet altijd op hetzelfde moment aan.

Mijn bestelling is al een week oud en werd handmatig betaald via een bankoverschrijving. Tot op heden zijn de goederen er nog niet, hoewel ze er volgens de standaard levertijd wel zouden moeten zijn. Waarom wordt mijn levertijd overschreden?

Zelfs als de transfer op de dag van de bestelling wordt gemaakt, duurt het gemiddeld tussen 2-5 dagen tot deze bij ons kan worden geboekt. Gemiddeld moeten er 3 dagen worden berekend vanaf de datum van de overdracht, vooral als het weekend tussendoor valt. Buitenlandse bankoverschrijvingen kunnen nog langer duren.

Zijn alle mogelijke constructies opgenomen in de bijgevoegde bouwhandleiding? 

Er zijn meer dan 400 verschillende QUADRO modellen ontwikkeld. Wij proberen een selectie van de meest uiteenlopende modellen te laten zien in de bouwhandleiding die mee geleverd wordt. Andere bouwvoorbeelden of nieuwe voorbeelden kan u raadplegen in de QUADRO MODELLEN DATABASE quadromdb.com. Wanneer je hier een bouwpakket selecteert dat u in uw bezit heeft vindt u alle mogelijke constructies en hun bouwhandleiding.

Vragen over het product

Hoe moet ik de aanbevolen leeftijd voor een QUADRO product begrijpen?

De aanbevolen leeftijd is bij vele bouwpakketten tot 4 jaar. Dit geeft een idee van hoe lang het product door zijn omvang en complexiteit uw kind zal vermaken. Om plezier te blijven garanderen, kunt u uw QUADRO op elk gewenst moment omzetten in andere constructies, zelfs zonder extra onderdelen te kopen.

Naarmate uw kind groeit en zijn of haar vaardigheden ontwikkelt, kunnen de ontwerpen groter en complexer worden met extra onderdelen en uitbreidingssets. Voeg wielen, glijbanen en zwembaden in verschillende maten toe. Alle QUADRO producten zijn compatibel met elkaar. Voeg een glijbaan toe aan elke klimtoren, maak van uw bouwpakket een zeepkist met wielen - met QUADRO is het plezier eindeloos!

Waaruit bestaat QUADRO?

QUADRO wordt voornamelijk gemaakt van polypropyleen (PP) en high-density polyethyleen (HDPE), beide kunststoffen worden als veilig beschouwd voor levensmiddelenverpakkingen en -recipiënten.

Is QUADRO milieuvriendelijk?

Polypropyleen (PP) en hoge-dichtheid polyethyleen (HDPE) zijn gemarkeerd met de recyclingcodes 5 en 2 respectievelijk.

Polypropyleen is een van de meest neutrale kunststoffen en bevat slechts twee elementen: koolstof en waterstof. Beide kunststoffen worden beschouwd als een veiliger, niet-giftig en milieuvriendelijk alternatief voor andere kunststoffen.

Hoe veilig is QUADRO?

QUADRO is zeer veilig. Het is vrij van PVC, BPA, PAK's, ftalaten en lood. QUADRO-componenten overtreffen de Europese veiligheidseisen voor speelgoed (EN 71).

Onze veiligheidscertificaten:

 • DIN EN 71-1:2013-12*
 • DIN EN 71-3:2013-07*
 • DIN EN 71-8:2013-8:2011-11*
 • ZEK 01.4-08 / QMA 2001.1284*
 • DIN EN 15777 / QMA 2001.1300
 • DIN EN ISO 17294-2-2
 • TÜV GS (27.01.2014)

* 50 kg Testwaarde

Welke temperaturen kan QUADRO weerstaan?

Het QUADRO kunststof wordt ook gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en maakt de componenten resistent in een temperatuurbereik van -10°C tot +40ºC.

Opmerking: Bij lage temperaturen kan het water op de platen snel bevriezen, waardoor het risico op uitglijden ontstaat.

Zijn nieuwere QUADRO onderdelen compatibel met oudere QUADRO?

Ja! alle QUADRO componenten zijn compatibel met elkaar, tot aan het origineel uit 1979. Als u oudere componenten heeft gekocht of gekregen, raden wij u aan deze te inspecteren op scheuren, verkleuringen of andere beschadigingen voordat u ze installeert.

Een goede test is het bouwen van een kubus van 35 cm lange buizen en een paneel en deze onder een belasting van 100 kg te plaatsen. Een lichte kromming van het paneel is normaal maar moet zich herstellen nadat het gewicht is losgelaten. We raden ook aan de oudere onderdelen te reinigen voordat ze met nieuwe worden gecombineerd, omdat zand en vuil de verbindingen kunnen bemoeilijken.

Als u op zoek bent naar inspiratie, bezoek dan de QUADRO modeldatabase. Daarnaast kunt u uw eigen ontwerpen in 3D maken met ons QUADRO ontwerpprogramma (Windows). . Klik hier om te downloaden.

Wat is het maximale gewicht dat QUADRO kan dragen?

Maximale continue belasting van buizen/koppelingen: 100 kg
Maximale continue belasting van de panelen: 50 kg plus korte termijn piekbelasting: 100 kg

Trouwens, de foto met de dame van de olifant Cita, 2400 kg, is niet nep! Het is een circusolifant die op het getoonde QUADRO-platform is geklommen. Tussen de olifant en het QUADRO platform is alleen een houten plaat geplaatst.

Is er een maximale leeftijd voor het gebruik van QUADRO?

Nee. Het algemene gebruik van QUADRO is zonder leeftijdsbeperking. Als een bepaald ontwerp niet meer past bij het opgroeiende kind, kan het worden aangepast aan hun behoeften - bijvoorbeeld als een meubelstuk.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing downloaden?

Bouwhandleidingen en verdere informatie over de bouwpakketten zijn te vinden in de QUADRO modeldatabase.

Vervaagt QUADRO in de zon?

QUADRO is behandeld met een ultraviolet (UV) stabilisator om te beschermen tegen de zon en de effecten daarvan op de kleur. Maar niets kan de kracht van de zon voor onbepaalde tijd weerstaan. Na verloop van tijd zal QUADRO langzaam zijn glans verliezen.

We hebben klanten die al meer dan 15 jaar originele sets uit de jaren '80 buiten opslaan. De onderdelen waren nog steeds rood, maar meer mat dan glanzend.

Kan ik QUADRO in chloor of zout water gebruiken?

Ja, QUADRO is gemaakt van polypropyleen (PP) en high-density polyethyleen (HDPE), die bestand zijn tegen zout, zuren en alkaliën, vetten en reinigingsmiddelen. Wanneer QUADRO wordt blootgesteld aan chloor of zout water, vervaagt de glans op natuurlijke wijze eerder dan normaal.

Waar kan ik het QDF-bestand van een ontwerp downloaden?

QDF-bestanden zijn beschikbaar in de QUADRO modeldatabase. Daar vindt u meer informatie over de bouwpakketten en ontwerpen.

Wat is een QDF file?

Een QUADRO Design File (QDF) bevat een 3D model van een QUADRO constructie. Het is volledig aanpasbaar met het QUADRO Design Program (Windows). Click here to download.

Het is ook mogelijk om je eigen QUADRO constructie te ontwerpen en de QDF opslaan voor later gebruik.

Is er een manier om zelf constructies te ontwerpen?

Het QUADRO Design Program (Windows) is ontwikkeld om dit te doen. Dankzij het 3D programma kan je je eigen QUADRO constructies creëren en aanpassen. Click here to download.Het programma opent “QDF” files. Starten vanuit een QDF file van de QUADRO Model Database en deze aanpassen naar eigen wensen is ook mogelijk.

Kan ik meubels bouwen met QUADRO?

Ja, natuurlijk! QUADRO is een constructiesysteem met buizen, verbindingen en panelen waardoor er ontelbare bouwmogelijkheden zijn.

Wat kan de oorzaak zijn dat ik onderdelen niet terug uit elkaar krijg?

Normaal gezien is het uit elkaar halen van de QUADRO onderdelen even snel en eenvoudig als het bouwen er van. Het kan echter moeizamer gaan onder bepaalde omstandigheden:

 • Wanneer het voor verschillende jaren opgebouwd geweest is.
 • Wanneer het aan verschillende weercondities is blootgesteld geweest.
 • Wanneer het opgebouwd is in een zanderige omgeving.

Dit probleem is omkeerbaar. We raden het volgende aan:

 • Spuit de QUADRO constructie af met water de dag dat je het uit elkaar wil halen. (Sla deze stap over bij temperaturen rond het het vriespunt)
 • Haal de QUADRO uit elkaar op de middaguren, wanneer de temperatuur het hoogst is.
 • Wanneer de bovenstaande stappen niet voldoende werken, kan je een mild smeermiddel gebruiken om de wrijving tussen de onderdelen te verminderen.
 • Verzeker je ervan dat de schroefsleutel goed past op de schroeven.
 • Verwijder eerst alle schroeven uit de constructie alvorens de onderdelen uit elkaar te halen.
 • Wanneer de constructie volledig gedemonteerd is reinig de QUADRO grondig zodat zand, vuil, gras,.. verwijderd is.
 • Beschadigde onderdelen dienen vervangen te worden door nieuwe. Alle nieuwe QUADRO onderdelen zijn compatibel met de oude onderdelen (sinds 1979).

Hoe maak ik het zwembad volledig leeg?

Om het water onder het aftap ventiel te verwijderen, ga naar het andere uiteinde van het zwembad en hef het lichtjes op om het water verder te laten weglopen. Wanneer het waterniveau laag genoeg is kan je het zwembad volledig omdraaien.

Waarom heeft mijn QUADRO zwembad een slijmerige laag?

Dit is een biofilm. Hoe langer water in het zwembad blijft, hoe meer natuurlijke bacteriën zich vormen in het water, dit vormt een slijmerige substantie op de oppervlakte. We raden aan om het water dagelijks (of minimum om de 2 dagen) te verversen. Reinig de zwembadfolie met huishoudelijke producten.

Hoe kan ik de statische elektriciteit verminderen?

Een belangrijk aspect bij het ontstaan van statische elektriciteit is de mate van luchtvochtigheid. Hoe droger de lucht is, hoe hoger de elektrostatische lading. Indien er veel hinder is kan het gebruik van een luchtbevochtiger overwogen worden.

Bovendien kan de ondergrond zoals laminaat, rubber ook statische elektriciteit uitlokken. Het gebruik van vochtige handdoeken onder de constructie kan dan helpen.

Waarom is het zo moeilijk om de run-out op de glijbaan te bevestigen?

Het bevestigen van de glijbaan onderdelen is iets minder eenvoudig dan het buis-verbinding plug-in systeem. Je kan de glijbaan beter met 2 personen monteren. De onderdelen moeten goed op elkaar aansluiten zodat de schroef gemakkelijk kan vastgedraaid worden. Het gebruik van een platte schroevendraaier kan nodig zijn om meer kracht te kunnen plaatsen.

Waarom zijn er witte strepen op mijn QUADRO onderdeel?

Dit is een normaal neveneffect van het materiaal waaruit QUADRO is opgebouwd (polypropylene PP en hoge densiteit polyethylene (HDPE). Overbelasting van het QUADRO onderdeel kan dit veroorzaken. Dit is onvermijdelijk. Belangrijk is dat dit enkel een "cosmetische" schade is - structureel is het onderdeel nog in orde en je kan het blijven gebruiken.

Opmerking: Onze 6-jaar garantie op QUADRO dekt enkel gebroken of beschadigde onderdelen en niet cosmetische schade (witte strepen, verkleuring).

Zijn de kleuren van de onderdelen in de bouwpakketten gelijk verdeeld?

De kleuren zijn zoveel mogelijk gelijkmatig verdeeld. Niet ieder bouwpakket heeft een even aantal onderdelen, waardoor gelijkmatige verdeling niet altijd mogelijk is.

Waarom is de dubbele buis clamp niet meer verkrijgbaar?

Deze is vervangen door de dubbele buis verbinding Dit onderdeel werkt op dezelfde manier, namelijk het koppelen van 2 buizen die parallel naast elkaar lopen. Door het nieuwe design van deze verbinding is de stabiliteit en anderzijds de flexibilteit in de mogelijke toepassingen toegenomen.

Kan ik de QUADRO onderdelen in de wasmachine wassen?

Dit is zeker mogelijk! Gebruik wel geen temperaturen boven de 40°C.

Kan ik met de UPGRADE kit een constructie bouwen ?

Nee! Je hebt altijd een andere bouwpakket nodig, zoals de KLIMPYRAMIDE of de UNIVERSAL. De UPGRADE KIT is alleen te gebruiken in combinatie met een bouwpakket. Voorbeelden vindt u in de modeldatabase.

Hoe belangrijk is het aantal onderdelen in een bouwpakket of uitbreidingsset?

Hoeveel onderdelen er in het bouwpakket of de uitbreidingsset inbegrepen zijn is steeds afhankelijk van de complexiteit van de constructie en welke ideeën centraal stonden bij de ontwikkeling van het product. Het prijssysteem is eerlijk en u kunt zich concentreren op het feit dat u en uw kinderen het model leuk vinden.

Wat zijn de verschillen tussen de drie QUADRO-glijbanen?

De drie QUADRO-glijbanen zijn compatibel met het volledige QUADRO-systeem.

Gebogen glijbaan :

Dankzij de gebogen vorm is er een constructie van compactere modellen mogelijk. U kan de gebogen glijbaan verlengen met een modulaire glijbaan. De afmetingen zijn 125 x 85 x 90cm.

Modulaire glijbaan :

De rechte glijbaan kan worden verlengd met een tweede glijbaan (modulair- of gebogen). De afmetingen zijn 165 x 48 x 90cm

Geblazen glijbaan:

De GEBLAZEN GLIJBAAN wordt geproduceerd in een ander productieproces dan de MODULAIRE- en GEBOGEN GLIJBAAN. Door dat hij bestaat uit een boven- en een onderplaat die permanent met elkaar verbonden zijn is deze robuuster. Er zijn geen schroeven nodig voor de montage van de geblazen glijbaan. Een belangrijk kenmerk voor veel openbare en particuliere instellingen vanwege de lage onderhoudsvereisten. De afmetingen van de glijbaan zijn: 140x 50x 95cm.

Aandachtspunten:

- De modulaire en gebogen glijbaan hebben als voordeel dat deze geschikt zijn voor de constructie van een dubbele glijbaan.  Dit kan een belangrijk kenmerk worden in de loop van de motorische ontwikkeling van kinderen.  De platformhoogte van een dubbele glijbaan is 165cm hoog zonder zwembad. Als een dubbele glijbaan wordt gecombineerd met het zwembad L of zwembad XXL, neemt de platformhoogte toe tot 205cm.

- Alle glijbanen, alleen of als dubbele glijbaan, kunnen gecombineerd worden met het zwembad L of het zwembad XXL. De geblazen glijbaan is door zijn uitloop op hoogte van 20cm alleen compatibel met het zwembad XXL.

- De geblazen glijbaan is niet geschikt om te combineren met de slide extension.

- Alle glijbanen hebben een aansluiting voor een tuinslang, zodat u deze kan gebruiken als waterglijbaan.

- De stevigheid van de geblazen glijbaan wordt ook bereikt bij de modulaire en gebogen glijbaan door de onderbouw van het frame. Technisch gezien bereiken alle drie soorten glijbanen dezelfde stabiliteit bij installatie.

- Alle glijbanen zijn compatibel met het volledige QUADRO-assortiment - of het nu onlangs is gekocht of in 1979.

-Alle glijbanen zijn zowel in de winter als in de zomer / binnen of buiten te gebruiken.

Klopt het dat de dubbele buisverbinding onder spanning staat?

Ja, dit klopt. Merk ook op dat de dubbele buisverbinding kan worden gedraaid en dat er een andere hoek is, afhankelijk van het een helling naar boven of een glijbaan naar beneden dient te zijn.

Het wandtextiel lijkt te klein?

Het wandtextiel art. 00363 heeft een erg strakke pasvorm en kan zelfs de indruk wekken dat het helemaal niet past. Omwille van deze strakke pasvorm is het belangrijk dat je het textiel gelijkmatig over de 2 buizen  waar het tussen dient te komen getrokken wordt.

Wat zijn de afmetingen en artikelnummers van de zwembaden, zwembadliners en zwembadzeilen?

Poolliner XS

Enkel verkrijgbaar als liner: Art. 10017

Afmeting gemonteerd: 85x 85x 25 cm

Afmeting liner: 82,5x 82,5x 25 cm

Afdekzeil XS: Art. 11218 (incl. bevestigingsmateriaal)

De zwembad liner XS is perfect te combineren met de EVOLUTION. Bijvoorbeeld: EVOLUTION mit Poolfolie XS 

Zwembad S Art. 10960

Afmeting gemonteerd: 145x 85x 25 cm

Afmeting liner:122,5x 82,5x 25 cm

Artikelnummer: Art. 10012

Artikelnummer afdekzeil: Art. 11220 (incl bevestigingsmateriaal)

 

Zwembad L Art. 11670

Afmeting gemonteerd: 245x125x45 cm

Afmeting liner: 162,5x 122,5x 45 cm

Artikelnummer liner: Art. 10022

Artikelnummer afdekzeil: Art. 11219 (incl bevestigingsmateriaal)

 

Pool XXL Art. 11680

Afmeting gemonteerd: 325x 125x45 cm

Afmeting liner: 242,5x122,5x45

Artikelnummer liner: Art. 10032

Artikelnummer afdekzeil: Art. 11221 (incl. bevestigingsmateriaal)

In wat onderscheidt QUADRO zich van ander speelgoed?

Eén van de grote voordelen van QUADRO is dat je echt alles kunt combineren. Een QUADRO model uit 1979 kan gecombineerd worden met een UNIVERSAL uit 2001 en een AQUA model uit 2010 met een KLIMPIRAMIDE vanaf 2020. Verder geven wij 6 jaar garantie op onze verbindingen, buizen, schroeven en panelen. QUADRO uiterst veelzijdig en kan het worden gebruikt als speelhuisje, zwembad, klimtoren, kubus, enz.

 • QUADRO is duurzaam, gezien de vele toepassings- en uitbreidingsmogelijkheden.
 • Als systeemspeelgoed kan QUADRO keer op keer en zonder hernieuwde investering worden veranderd.

 • Dankzij recyclingklasse 2 en 5 is QUADRO veel milieuvriendelijker dan veel houten varianten, waarvan sommige om kostenredenen moeten worden beschermd tegen het binnendringen van water met chemicaliën, en dus rotten

 • QUADRO groeit met uw kinderen mee en overtuigt, naast de garantie van 6 jaar, ook van generatie op generatie.

Hoe kan ik de glijding van de glijbanen verbeteren?

Je kan op de volgende manieren de glij-eigenschappen van de glijbanen versterken:

 • Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is (30-40%) en de omgevingstemperatuur rond de 20-23 ° Celsius ligt
 • Voor het onderhoud van de glijbaan raden wij de zogenaamde cockpitspray aan, die verkrijgbaar is in de bouwmarkt of bij het tankstation en normaal gesproken wordt gebruikt voor het onderhoud van voertuig interieurs
 • Als de glijbaan te oud is, raden we aan deze te vervangen. Ook om veiligheidsredenen moet u de zwaar getroffen onderdelen vervangen.

 • Ga voor maximaal glij-plezier en sluit een tuinslang aan op de glijbaan. Combineer je dit met een POOL L, POOL XXL of de slide extension, dan staat niets het ultieme spetter- en waterplezier in de weg!


Hoe bevestig ik de zwembadafdekzeilen voor zwembad XS, S, L, XXL

De meegeleverde rubberen lussen van de hoes worden gespannen rond de paneelschroeven (ook meegeleverd), die in het onderste gedeelte van het zwembad zijn bevestigd.

Hoeveel ballen heb ik nodig om de QUADRO zwembaden te vullen (XS, S, L, XXL)?

Voor het zwembad XS en S volstaan 500 ballen, voor het zwembad L heeft u er 2000 en voor het zwembad XXL dient u te voorzien 3000 ballen. U kan deze hier aankopen.

Waarvoor dienen de aluminium profielen?

De aluminium profielen hebben verschillende toepassingsgebieden. Ze worden voornamelijk gebruikt in de QUADRO-zwembaden om de enorme krachten die jarenlang door het water worden veroorzaakt te weerstaan. De aluminium profielen worden ook gebruikt in QUADRO PRO-modellen, die het hele jaar door aan duizenden kinderen worden blootgesteld.

Is uw vraag niet opgenomen?

of