Producten die momenteel zijn uitverkocht kunnen worden besteld op quadroshop.com ✔️

Onze geschiedenis

1979

Na drie jaar ontwikkeling wordt QUADRO in 1979 door de uitvinder Doris Rüther met hulp van haar man voor het eerst gepresenteerd op de Internationale Speelgoedbeurs.

De eerste prototypes werden al in 1977/78 gebouwd en getest in 15 Duitse kleuterscholen, steeds in nauwe samenwerking met TÜV Duitsland. De resultaten waren zeer positief en leidden, hoewel volledig nieuw terrein voor de TÜV, tot de certificering van het gehele QUADRO systeem.

Medio 1979 wordt QUADRO een onafhankelijk familiebedrijf. De nieuwe richting is bepaald: QUADRO moet niet slechts een product voor één markt zijn, maar een systeem voor vele markten in de gehele vrijetijdssector – voor kinderen en volwassenen in huis en in de tuin, binnen en buiten.

1981

QUADRO wint met haar ingenieuze productideeën de Product van het Jaar-award, uitgereikt door de branchevereniging voor kunststof consumptiegoederen in de GKV.

Het Design-Center Stuttgart kent QUADRO de gouden medaille toe voor uitmuntend design.

In Japan ontvangt QUADRO de prijs voor het beste ingevoerde consumptieartikel op de jaarlijkse hitlijst van de Japanse krant ASAHI-SHIM-BUN.

QUADRO blijft groeien in kleine en grote stappen: miniQUADRO wordt ontwikkeld en de wereldwijde distributie trekt aan.

1980s

Ontelbare uitvindingen breiden het productaanbod uit, waaronder luchtgevulde buizen voor vlotten en diverse voertuigpakketten.

De QUADRO transmissie en QUADRO Drive zijn klaar voor productie. QUADRO tuinmeubelen en QUADRO tentoonstellingen worden geïntroduceerd.

In de VS ontvangt QUADRO in Boston de Parent's Choice Award '86.

1990s

Als absolute innovatie worden de gebogen glijbaan en de modulaire glijbaan gepresenteerd aan een breed internationaal publiek. Zoals alles van QUADRO zijn ze zo ontworpen dat ze volledig compatibel zijn met elkaar. Een gebogen glijbaan kan worden omgebouwd tot een modulaire glijbaan of een modulaire glijbaan kan met een tweede modulaire glijbaan worden omgebouwd tot een dubbele glijbaan.

QUADRO wordt nog kleurrijker. De vier kleuren zijn nu standaard in elk groot modulair systeem.

De plexiglas panelen vinden hun weg naar het QUADRO systeem en maken kassen voor kinderen mogelijk.

In Duitsland wint QUADRO de prijs Product van het jaar 1995 en daarmee de gouden medaille van de GKV-branchevereniging voor consumptieartikelen voor het QUADRO zwembadhuis.

Tegelijkertijd wordt QUADRO's geschiktheid voor gebruik in de woestijn getest in de rally Parijs-Dakar ;-)

1995

Het QUADRO poolhouse wint de Product van het Jaar award voor kunststof artikelen. miniQUADRO krijgt nog meer onafhankelijkheid en krijgt de klauwplaat voor meer ongewone ontwerpen.

1998

De QUADRO kindermeubelserie wint de Product van het Jaar-award voor kunststofartikelen. Daarnaast worden er aanhangers ontwikkeld die als complete speelmobielen functioneren.

2004

Begin 2004 is er een volledige reorganisatie van de bedrijfsstructuur nodig. Voortaan zijn de verdere ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop in handen van het familiebedrijf QUADRO DER GROSSBAUKASTEN GmbH.

Het bedrijf, dat nu door de tweede generatie wordt geleid, is verantwoordelijk voor een uiterst consistente merkbescherming wereldwijd, inclusief patenten, auteursrechten en andere immateriële rechten.

Onze passie voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen heeft onder andere geresulteerd in de glijbaan uit één stuk, die zonder schroeven aan elke QUADRO klimsteiger kan worden bevestigd.

's Werelds eerste modellendatabank voor een binnen-/buitenklimsteiger en multimediale cd-rom's incl. computerprogramma worden gerealiseerd.

Uit de oude doos...

MODELLENHANDBOEK 1983

pdf, 14.2 MB

MODELLENHANDBOEK 1994

pdf, 12.1 MB

MODELLENHANDBOEK 2003

pdf, 14.3 MB

Vandaag

Er is niet veel veranderd in het QUADRO basissysteem sinds het begin. Door diverse nieuwe ontwikkelingen sinds 1979 tot op heden is QUADRO's speel- en sportuitrusting echter consequent uitgebreid met talloze nieuwe ontwerpmogelijkheden. De producten van QUADRO uit de huidige productie kunnen echter sinds 1979 zonder enige beperking worden gecombineerd met de eerdere producten.

QUADRO is geen wegwerpspeeltje of seizoensgebonden artikel. Al meer dan 40 jaar is het hét speeltje voor de beweging waarmee kinderen actief moeten opgroeien. Het gaat generaties lang mee en is goed doordacht, stabiel en veilig. Het is even veelzijdig en levendig als jouw kind.

Een van de fundamentele doelstellingen van de uitvinder van QUADRO, Doris Rüther (*17 oktober 1947, † 16 september 2005), was het ontwikkelen van een zo veelzijdig mogelijk en uiterst stabiel speelgoed dat binnen het QUADRO systeem volledig met elkaar compatibel, creatief en speels zou zijn. Daarnaast moest het gedurende de gehele kindertijd interessant blijven. Deze doelstellingen blijven tot op de dag van vandaag onverminderd van kracht en helpen ons bij alle ontwerpbeslissingen en nieuwe ontwikkelingen, om QUADRO ook in de toekomst het doorslaggevende voordeel ten opzichte van ander speelgoed te bieden.

Volg de geschiedenis van QUADRO in onze socialemediakanalen.

Met vriendelijke groet,
Uw QUADRO team

Uw winkelwagen

Subtotaal: