Wij hebben alle momenteel beschikbare producten voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk beslissen wat u wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het momenteel niet beschikbaar is.

Onze geschiedenis

1979

Na drie jaar ontwikkeling bij Emil Adolff Plastic GmbH & Co KG in Reutlingen wordt QUADRO voor het eerst gepresenteerd door de uitvinders Hubert Georg en Doris Rüther op de Internationale Speelgoedbeurs in 1979.

De eerste prototypes werden al in 1977/78 gebouwd en getest in 16 Duitse kleuterscholen, steeds in nauwe samenwerking met TÜV Duitsland. De resultaten waren zeer positief en leidden, hoewel volledig nieuw terrein voor de TÜV, tot de certificering van het gehele QUADRO-systeem.

Medio 1979 werd QUADRO een onafhankelijk familiebedrijf en staat nu niet meer onder de controle van Emil Adolff Plastic. De nieuwe oriëntatie is bepaald: QUADRO moet niet slechts een product voor één markt zijn, maar een systeem voor vele markten in de gehele vrijetijdssector - voor kinderen en volwassenen in huis en tuin, binnen en buiten.

1981

QUADRO wint met haar ingenieuze productideeën de Product van het Jaar award, uitgereikt door de branchevereniging voor kunststof consumptiegoederen in de GKV.

Het Design-Center Stuttgart kent QUADRO de gouden medaille toe voor uitmuntend design.

In Japan ontvangt QUADRO de prijs voor het beste ingevoerde consumptiegoed op de jaarlijkse hitlijst van de Japanse krant ASAHI-SHIM-BUN.

QUADRO blijft groeien in kleine en grote stappen: miniQUADRO wordt ontwikkeld en de wereldwijde distributie trekt aan.

1980s

Ontelbare uitvindingen breiden het productaanbod uit, waaronder luchtgevulde buizen voor vlotten en diverse voertuigpakketten.

De QUADRO transmissie en QUADRO Drive zijn klaar voor productie. QUADRO-tuinmeubelen en QUADRO-tentoonstellingen worden geïntroduceerd.

In de VS ontvangt QUADRO in Boston de Parent's Choice Award '86.

1990s

Als absolute innovatie wordt de gebogen dia en modulaire dia gepresenteerd aan een breed internationaal publiek. Zoals alles van QUADRO zijn ze ontworpen om volledig compatibel te zijn met elkaar. Een gebogen dia kan worden omgezet in een modulaire dia of een modulaire dia kan worden omgezet in een dubbele dia met een tweede modulaire dia.

QUADRO wordt nog kleurrijker. De vier kleuren zijn nu standaard in elk groot modulair systeem.

De plexiglas panelen vinden hun weg naar het QUADRO systeem en maken kassen voor kinderen mogelijk.

In Duitsland wint QUADRO de prijs Product van het jaar 1995 en daarmee de gouden medaille van de GKV-branchevereniging voor consumptiegoederen voor het QUADRO-zwembadhuis.

Tegelijkertijd wordt QUADRO's geschiktheid voor gebruik in de woestijn getest op de Parijs-Dakar Rally ;-)

1995

Het QUADRO poolhouse wint de Product van het Jaar award voor plastic goederen. miniQUADRO krijgt nog meer onafhankelijkheid en krijgt de klauwplaat voor meer ongewone ontwerpen.

1998

De QUADRO kindermeubelserie wint de Product van het Jaar award voor kunststofartikelen. Daarnaast worden er trailers ontwikkeld die als complete speelmobielen functioneren.

2004

Begin 2004 zal een volledige heroriëntatie van de bedrijfsstructuur nodig zijn. Voortaan is de verdere ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop afhankelijk van het familiebedrijf QUADRO DER GROSSBAUKASTEN GmbH.

Het bedrijf, dat nu door de tweede generatie wordt beheerd, is verantwoordelijk voor een uiterst consistente merkbescherming wereldwijd, inclusief patenten, auteursrechten en andere immateriële rechten.

Onze passie voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen heeft onder andere geresulteerd in de integrale glijbaan, die zonder schroeven aan elke QUADRO klimsteiger kan worden bevestigd.

s Werelds eerste modeldatabase voor een binnen-/buitenklimsteiger en multimediale cd-rom's incl. computerprogramma worden gerealiseerd.

Historische documenten

MODEL MANUEEL 1983

pdf, 14.2 MB

MODEL MANUEEL 1994

pdf, 12.1 MB

MODEL MANUEEL 2003

pdf, 14.3 MB

vandaag

Er is niet veel veranderd in het QUADRO basissysteem sinds het begin. Door diverse nieuwe ontwikkelingen sinds 1979 tot op heden is QUADRO's speel- en sportuitrusting echter consequent uitgebreid met talloze nieuwe ontwerpmogelijkheden. De producten van QUADRO uit de huidige productie kunnen echter sinds 1979 zonder enige beperking worden gecombineerd met de eerdere producten.

QUADRO is geen wegwerpspeeltje of seizoensgebonden artikel. Al meer dan 40 jaar is het hét speeltje voor de beweging waarmee kinderen actief moeten opgroeien. Het gaat generaties lang mee en is goed doordacht, stabiel en veilig. Het is zo veelzijdig en levendig als uw kind.

Een van de fundamentele doelstellingen van de uitvinder van QUADRO, Doris Rüther (*17 oktober 1947; † 26 september 2005), was het creëren van een even veelzijdig, uiterst stabiel als, binnen het QUADRO-systeem, volledig compatibel met elkaar, creatief en speels, wat interessant blijft gedurende de hele kindertijd. Deze doelstellingen blijven tot op de dag van vandaag onverminderd van kracht en helpen ons bij alle ontwerpbeslissingen en nieuwe ontwikkelingen, om QUADRO ook in de toekomst het beslissende voordeel te geven ten opzichte van ander speelgoed.

Volg de geschiedenis van QUADRO in onze social media kanalen. Met vriendelijke groet, uw QUADRO team